Home Download Buy Blog Forum Support

Corrupt rendering bug

Corrupt rendering bug

Postby dwilliamson on Fri Mar 09, 2012 1:30 pm

Hi,

I hope this is the right place to report bugs. I have three rendering corruption issues, 32-bit version on 64-bit Windows 7 with sublimeclang installed. Whenever there are errors in my file and the text highlights appear:

Image

These problems occur:

* The caret, regardless of what mode its in, will stop displaying every time you press a key or it moves. That means you can't see where the caret is each time you move it with the cursor keys, or even the mouse, making it very difficult to get around your code.
* The ruler disappears.
* The tab rendering corrupts.

This is an example of tab corruption before and after:

Image

Restarting sublime doesn't fix this. However, scrolling the errors out of view does! I can't recall if I saw this issue before the 22nd Feb release but I do know that it's intermittent and bugs me now and then.

Cheers,
- Don
dwilliamson
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 26, 2012 10:39 am

Re: Corrupt rendering bug

Postby dwilliamson on Fri Mar 09, 2012 3:56 pm

Some further info: a reboot doesn't fix this and when I set the caret to "solid", it disappears completely and never shows up as long as there's an error.
dwilliamson
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 26, 2012 10:39 am

Re: Corrupt rendering bug

Postby dwilliamson on Fri Mar 09, 2012 4:10 pm

I've tried disabling loads of stuff and the only thing which consistently works is to enter distraction free mode. After exiting, the bug comes back.
dwilliamson
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 26, 2012 10:39 am

Re: Corrupt rendering bug

Postby Caffeinix on Wed Jan 23, 2013 4:18 am

I am also experiencing this, and it's quite frustrating! This seems to be a cross-platform issue, as I'm seeing it on Mac OS X.

In my case, the package that was triggering this bug was Modific, which I had set to use a standard icon ("bookmark") in the margin by using the "region_icon" key in its settings. Oddly, when I remove that override and allow it to use its own custom "modific" icons, the problem goes away for me. So perhaps it's something to do with the "bookmark" icon? It looks like sublimeclang isn't using any margin icon at all, though, which makes that explanation unlikely.
Caffeinix
 
Posts: 4
Joined: Thu Jul 26, 2012 8:28 pm

Re: Corrupt rendering bug

Postby bizoo on Wed Jan 23, 2013 2:07 pm

Already asked about this bug 3 months ago http://www.sublimetext.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=9888#p39332, but no answer yet.
This bug makes plugins like Modific unusable for me and I removed them all, it's a shame cos I really like it.

If I know it could help, I'll be more than happy to try creating an example to reproduce the bug.
But currently, I'm not sure bug reports in this forum goes anywhere...
bizoo
 
Posts: 888
Joined: Wed Dec 08, 2010 6:53 am
Location: Switzerland

Re: Corrupt rendering bug

Postby bizoo on Mon Feb 04, 2013 9:12 am

Looks like Modific plugin author has found a solution, or a workaround:
Using custom icons instead of the Default ones resolve this issue (https://github.com/gornostal/Modific/issues/9)

Hope this help to find the issue in ST2 (didn't check if this issue is still present in ST3).
bizoo
 
Posts: 888
Joined: Wed Dec 08, 2010 6:53 am
Location: Switzerland


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests