Home Download Buy Blog Forum Support

bug in XML autocomplete?

bug in XML autocomplete?

Postby crewone on Wed Mar 13, 2013 9:15 am

There seems to be a bug in the new XML/HTML autocomplete:

When I type the following, ST auto-completes the tags. The cursor is the | and what follows is what is auto-completed.

Tags like <input/> or <img/> should not be closed by the auto-complete with a matching tag.

<tag></|tag> <-- OK

<tag><input/></|input> <-- FAIL

I use Win7, 64bit, build 3020.
crewone
 
Posts: 3
Joined: Wed Mar 13, 2013 9:11 am

Re: bug in XML autocomplete?

Postby whiddershins on Mon Apr 15, 2013 12:00 am

Yes. This is very very hard for me to work around while I am coding. Is there anything we can do about this?
whiddershins
 
Posts: 5
Joined: Sun Apr 14, 2013 11:59 pm

Re: bug in XML autocomplete?

Postby skuroda on Mon Apr 15, 2013 6:32 am

Well, clearly the best case would be it fixes to it. But if it is slowing you down to much, you can always disable it by adding the following to your user preferences.
Code: Select all
"auto_close_tags": false
skuroda
 
Posts: 674
Joined: Fri Oct 05, 2012 8:11 am

Re: bug in XML autocomplete?

Postby whiddershins on Wed Apr 17, 2013 6:26 pm

I really appreciate that tip. Quite helpful.

But it is really throwing the baby out with the bathwater to do that.

I have been waiting and waiting for xml tag autocomplete and it is crazy frustrating to have it, but not be able to use it.

For example, in my particular xml documents I assemble PAGES containing layouts of IMAGES.

so
<page attribute="something">
<image attribute1="foo" attribute2="bar"/>
<image attribute2="foo2" attribute2="bar2"/>
</page>

I CAN'T type </page> in this instance because sublime erroneously autocompletes to </image> it is not only incorrect, it is debilitating, I have no opportunity to even hit delete before it autocompletes, it instantly inserts the incorrect tag so I have to hit delete 5 times and then retype the tag and close it.

Yes, I can completely disable autocomplete but for someone doing a lot of XML by hand, it is a non-trivial loss.
whiddershins
 
Posts: 5
Joined: Sun Apr 14, 2013 11:59 pm

Re: bug in XML autocomplete?

Postby skuroda on Fri Apr 19, 2013 6:54 am

If you haven't already, try the latest dev build.
http://www.sublimetext.com/3dev
skuroda
 
Posts: 674
Joined: Fri Oct 05, 2012 8:11 am

Re: bug in XML autocomplete?

Postby whiddershins on Wed Apr 24, 2013 8:33 pm

Fantastic! Thanks!
whiddershins
 
Posts: 5
Joined: Sun Apr 14, 2013 11:59 pm


Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Esteban, Exabot [Bot] and 31 guests

cron