Home Download Buy Blog Forum Support

incorrect $PATH in build system

incorrect $PATH in build system

Postby lanzz on Thu Nov 10, 2011 10:18 pm

Running build 2139 on OSX 10.6.8.
I'm having issue with building with Make not finding my gettext tools. After some debugging, it turned out that the $PATH visible in the build system is very rudimentary (/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin), and not the one that is being set in ~/.MacOSX/environment.plist (which is /usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/local/bin:/usr/X11/bin), thus the gettext tools which are in /usr/local/bin are not found. These are old paths there, environment.plist haven't been changed in half an year, across multiple reboots, so it's not an issue of changes there since the last login. Does anybody know why $PATH in build systems is not what it should be? Is it "sanitized" by ST2 perhaps? If so, how can I tell it it's ok to pass $PATH unchanged? I don't like the idea of hard-coding $PATH in my Makefile or using absolute paths, as these might not be the same in my production environment.
lanzz
 
Posts: 4
Joined: Sat May 21, 2011 8:06 am

Re: incorrect $PATH in build system

Postby lanzz on Thu Nov 10, 2011 10:24 pm

Turns out in ST2 console, os.environ['PATH'] is already incorrect, so it is not specific to the build systems.
lanzz
 
Posts: 4
Joined: Sat May 21, 2011 8:06 am

Re: incorrect $PATH in build system

Postby Nakilon on Sun Aug 18, 2013 8:53 am

So how to fight this issue?
Nakilon
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 18, 2013 8:51 am


Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests