Home Download Buy Blog Forum Support

Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby pjoe on Wed Sep 12, 2012 3:36 am

I'm trying to use ST 2 on kubuntu 12.04, but several menus aren't working. This seems to be the ones that try to open something in a browser:
  • Documentation
  • Twitter
  • Purchase License
  • Browse Packages

If I open a html file and try 'open in browser' it will open the page, however in firefox and not my default browser which is chrome :S

I've tried the following in console, if it's any help:
Code: Select all
>>> import webbrowser
>>> webbrowser.open_new_tab('google.com')
True
>>> webbrowser.get()
<webbrowser.Mozilla object at 0x1a67990>
pjoe
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 12, 2012 3:25 am

Re: Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby pjoe on Wed Sep 12, 2012 3:39 am

If it's any help, this is how you would open a site in the correct browser on ubuntu from cmd line:
Code: Select all
/etc/alternatives/x-www-browser "google.com"
pjoe
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 12, 2012 3:25 am

Re: Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby pjoe on Wed Sep 26, 2012 1:56 am

FWIW: I tried dev build 2220, but still same behavior. Also I'm on 64-bit if that makes any difference.
pjoe
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 12, 2012 3:25 am

Re: Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby fcoarmandomendoza on Mon Oct 15, 2012 4:25 am

Hi!!! The same issue happen in my new kubuntu 12.04 installation. In ubuntu 12.04 it work fine!
fcoarmandomendoza
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 15, 2012 4:22 am

Re: Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby pjoe on Fri Jan 11, 2013 2:50 pm

I found this on SO which likely explains it: http://stackoverflow.com/questions/1559 ... n-in-linux

Apparently xdg-open is the way to go today, at least that works fine for me when testing in terminal :)
pjoe
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 12, 2012 3:25 am

Re: Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby letrec on Sun Mar 10, 2013 2:48 pm

What about the "Browse Package" menu item? What previous posters covered, identifies the problem of the "open url" commands, but the Browse Browser is still dead. I use Linux Mint KDE 14 (so I guess, this problem is related to the KDE file browser) and when I press "Browse Packages" nothing happens.
letrec
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 10, 2013 2:45 pm

Re: Documentation, Browse Packages etc. not working (kubuntu)

Postby jps on Mon Mar 11, 2013 1:06 am

The menu items use the gtk_show_uri API call to show your browser, so presumably some GTK configuration is missing.
jps
Site Admin
 
Posts: 3077
Joined: Wed Mar 19, 2008 12:33 pm


Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot] and 19 guests