Home Download Buy Blog Forum Support

[ST3] Word wrap still iffy

[ST3] Word wrap still iffy

Postby phyllisstein on Tue Feb 12, 2013 2:19 pm

I've noticed, as I've used Sublime Text to write LaTeX documents, that the word wrap is still a little iffy. It'll often wrap at the first bracket in a command (so \emph{foo} wraps after \emph{) and split three-dash sequences between lines, and today it wrapped a period all by its lonesome. I know I'm being a nudzh with an edge case, but it'd be great to see this fixed for us Sublime writers.
Attachments
Screen Shot 2013-02-12 at 8.51.03a.png
Screen Shot 2013-02-12 at 8.51.03a.png (136.63 KiB) Viewed 1586 times
phyllisstein
 
Posts: 49
Joined: Fri Aug 24, 2012 5:28 am

Re: [ST3] Word wrap still iffy

Postby hsu on Mon Feb 18, 2013 12:33 pm

Unfortunately it sucks. Wrapping a long line as:

Code: Select all
\item \textsc{nononono}: on nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom


gives:

Code: Select all
\item \textsc{nononono}: on nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom
  \nom nom nom nom nom nom nom nom


Its much worse if you leave latex commands around without one empty line. Then:

Code: Select all
\begin{enumerate}
  \item \textsc{nononono}: on nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom
\end{enumerate}


becomes:

Code: Select all
\begin{enumerate}   \item \textsc{nononono}: on nom nom nom nom nom nom nom
nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom  \end{enumerate}
hsu
 
Posts: 25
Joined: Fri Feb 01, 2013 4:14 pm

Re: [ST3] Word wrap still iffy

Postby breecummins on Wed Mar 13, 2013 7:24 pm

I'm sad that this hasn't been fixed. The strange word wrap behavior is my only complaint about ST2. If it's not fixed in ST3, I don't see a reason to upgrade.
breecummins
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 13, 2013 7:21 pm

Re: [ST3] Word wrap still iffy

Postby ywkang on Thu Mar 14, 2013 11:05 pm

Yes, I have the exactly same issue. Another thing I'd like to see it improved is not to break the words concatenated with a dash. If the sentence '.... key-value ... ' is broken into '.... key-' and 'value .....', the latex will create a space between a 'key-' and 'value', so the final document will be like '....key- value....'.
ywkang
 
Posts: 1
Joined: Thu Mar 14, 2013 10:46 pm

Re: [ST3] Word wrap still iffy

Postby DisgruntledGoat on Fri Mar 15, 2013 1:56 pm

Same thing happens with HTML tags, I'll often get a stray > on a new line, or /p>
DisgruntledGoat
 
Posts: 5
Joined: Tue Feb 19, 2013 4:48 pm

Re: [ST3] Word wrap still iffy

Postby mycroft on Mon Apr 01, 2013 3:54 am

Experiencing the same issues with ST3. Any chance of this getting addressed?
mycroft
 
Posts: 5
Joined: Sat Mar 30, 2013 1:34 pm

Re: [ST3] Word wrap still iffy

Postby teoric on Thu Apr 11, 2013 4:55 pm

The Wrap Plus plugin https://github.com/ehuss/Sublime-Wrap-Plus seems to work well on ST3 now. It allows to fix the hyphen wrap feature by adding:
Code: Select all
   "WrapPlus.break_long_words": false,
   "WrapPlus.break_on_hyphens": false,

to one's preferences.
teoric
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 23, 2013 10:52 am


Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests