Home Download Buy Blog Forum Support

Dev Build 3036

Re: Dev Build 3036

Postby GregerC on Tue Jun 04, 2013 1:58 pm

I have build 3037 on Mac, and I have a problem with that in some (some C++) buffers, the cursor isn't showing at the cursor position. The left side marker shows the correct line, but the vertical bar doesn't move with the arrow keys (only mouse input).
GregerC
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 04, 2013 1:55 pm

Re: Dev Build 3036

Postby sender on Tue Jun 04, 2013 3:43 pm

sender: Sublime Text will log the DPI scale it's seeing in the Console (accessible via the View menu), it'll be near the top of the output, something along the lines of "DPI scale: 1.0".


@jps: thanks. It shows: "DPI scale: 1.729", which is in line with the settings I made (DPI 166 instead of DPI 96, which would result in "DPI scale: 1" in ST).

I guess why ST differs is b/c other apps use both the DPI scaling factor AND the font-size from the DE settings. It seems ST chrome fontsize is not derived from the DE settings.

If font-size is a setting for chrome fonts within themes, it might be a setting app-wide?
sender
 
Posts: 2
Joined: Wed Jul 11, 2012 5:59 am

Re: Dev Build 3036

Postby htoothrot on Tue Jun 04, 2013 5:38 pm

I'm still running into issues with file auto-reloading not working. (As noted before, I am seeing this issue on a log file on windows server 2012 with ST3 in portable mode)

I'm also seeing this in the console when I open the settings files from the Preferences menu:

invalid path: /E/redacted_folder/Sublime Text 3/Data/Packages/Default
Unable to open /E/redacted_folder/Sublime Text 3/Data/Packages/Default/Preferences.sublime-settings

(Note this is on windows, so I'm not sure why the paths look like that. It also does actually open the file.)
htoothrot
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 27, 2011 11:47 pm

Re: Dev Build 3036

Postby laurenty on Tue Jun 04, 2013 6:56 pm

Build 3037 keeps crashing on me. Seems to be happening when using "Goto Anything".
The crash reporter doesn't come up, sublime just quits.

Where are the log files located? I'm on OS X 10.8.3

Thanks
laurenty
 
Posts: 8
Joined: Tue May 08, 2012 5:39 pm

Re: Dev Build 3036

Postby reddshack on Tue Jun 04, 2013 8:07 pm

'save on focus lost' still does not allow the cursor focus to follow when clicking in the body of a different open tab after editing. Clicking the tab title to change tabs does behave correctly, saving the previous tab with proper cursor positioning in selected tab.
reddshack
 
Posts: 20
Joined: Fri Jan 07, 2011 8:56 am

Re: Dev Build 3036

Postby hong on Wed Jun 05, 2013 12:24 am

Hi htoothrot,
How big is your log file? and how often does it gets written to? This would help me reproduce that issue. Thanks.
hong
 
Posts: 14
Joined: Mon Mar 04, 2013 12:15 am

Re: Dev Build 3036

Postby htoothrot on Wed Jun 05, 2013 4:00 am

hong wrote:Hi htoothrot,
How big is your log file? and how often does it gets written to? This would help me reproduce that issue. Thanks.


It's an apache access log for a small webapp. The log is currently about 3.42mb and 36,000 lines. So, how often it gets written to is highly variable. (But I'm trying to test it right now, and I'm the only one causing log entries, so it still occurs when the changes are infrequent.)

I know the information is thin so please let me know what I can do to provide more.

Thanks
htoothrot
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 27, 2011 11:47 pm

Re: Dev Build 3036

Postby htoothrot on Wed Jun 05, 2013 4:02 am

Noticed a bunch of these in procmon:
Code: Select all
10:24:57.4270623 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.4412069 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.4515874 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.4645792 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.4752379 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.4882042 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.4986484 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.5120542 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.5260917 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.5354681 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.5496537 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.5592511 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read
10:24:57.5699875 PM   sublime_text.exe   7228   RegOpenKey   HKLM\Software\Microsoft\Avalon.Graphics   NAME NOT FOUND   Desired Access: Read

Seems a little unnecessary (note the times), since the entry is not there.
htoothrot
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 27, 2011 11:47 pm

Re: Dev Build 3036

Postby jix on Wed Jun 05, 2013 9:38 am

jps wrote:This issue is fixed in 3037


There still seems to be a similar/related issue with find_resources, running
Code: Select all
sublime.find_resources("Preferences.sublime-settings")
on 3037 on linux 64bit still crashes for me.
jix
 
Posts: 2
Joined: Sat May 25, 2013 3:29 pm

Re: Dev Build 3036

Postby ronjouch on Wed Jun 05, 2013 10:41 pm

Support for HiDPI under Linux is fantastic news, thank you for that :) . Also,
jps wrote:There is a known issue in this build when changing colour schemes, where the tabset won't properly update until a restart. This will be fixed for the following build.

--> That reminds me of a small visual glitch affecting the Linux version (at least on Ubuntu 13.04 x64):
  • at startup, a 1px/2px white margin appears below the tab bar
  • after switching to another tab, the white margin disappears
Mandatory screenshot:
Image
ronjouch
 
Posts: 4
Joined: Sat Oct 13, 2012 12:25 am
Location: Montréal, Canada

PreviousNext

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 18 guests